tisdag 12 april 2011

Den perfekta kombinationen!

Ni vet känslan när en stickning är slut.
Visst, det finns en massa ufo att ta tag i, men hur kul är dom?
Leta, leta nya mönster.
Gräva, gräva i garnlagret.

Jag har verkligen lyckats sticka upp/rensa ut/skänka/sälja massor ur mitt lager det senaste året. Men jag är fortfarande ganska fokuserad på att välja garn som redan finns, snart snart skall lagrets fyllas på men inte riktigt än. Efter lite letande och provstickande hittade jag plötsligt den perfekta kombinationen!


Har ni sett så fint?!


Det japanska garnet Gurame Lily har färgskiftningar som är som gjorda för dessa små "solfjädrar" i mönstret till Pandasjalen! Har provstickat med stickor nr 5 och 5,5 från mina två nystan.

MEN, (ja tyvärr finns det ett men) jag har räknat ut att från de 100 grammen jag har av detta dyra garn får jag bara ut 8 solfjädrar. Hur långt kommer man med det, knappast blir det någon sjal i alla fall. Behöver nog minst det dubbla antalet och gärna lite till. Och nu till mitt MEN - jag är lite snål, ett 50 gr nystan kostar 98 kr.


Skall jag lägga närmare 500 spänn på en sjal? Blir den så bra? Det som gnager lite i mej är att jag klipper ju sönder garnet om jag gör denna sjalen och den sen inte blir bra. Det vackra garnet går sen knappast att återanvända till något vettigt.

Vad göra? Vad skulle ni gjort? 
Ni får gärna;
- Övertala mej att lätta på plånboken och unna mej lite garnlyx!
- Eller komma med förslag på något annat mönster som skulle passa 100 gr av detta garn!

11 kommentarer:

Myggan sa...

Kan du låta bli att undvika att sticka vidare? Garnet ser så lyckat ut till den modellen.
/Anna

Stiko Maria sa...

Jag hade samma problem med min Panda-sjal! Jag ville så gärna använda mina två nystan silkgarden från Noro men var för snål för att köpa till hela sjalen. :)
Jag hittade ett billigare enfärgat garn (minns inte vilket) och stickade lite såna fjädrar för att dryga ut! Blev väldigt bra :)
Kan ju vara ett tips om du inte vill köpa fler lyx-härvor. :)

Fiff sa...

Det ser ljuvligt ut på bilderna i alla fall :-)

Veronica sa...

åh va svårt. Det är ett jättefint garn så pandasjalen kommer säkert bli superfin. Men det är ju mycket pengar med... men det är det värt. Med tanke på hur länge och ofta man har en fin sjal så är ju inte 500:- så mycket egentligen... eller hur ;)

mary-ann sa...

det garnet vill bara så absolut bli den sjalen...dessutom så mår vi bra av lite lyx i vardagen :))

LottaB sa...

Jag tycker absolut att att du ska sticka vidare på pandan. Köp till annat, billigare garn och kombinera med. Dessa, av det vackra grnet kommer bli som underbara karameller i den färdiga sjalen. Jag tror att det kommer bli ännu bättre än om du gör hela sjalen i samma garn.

emelie sa...

Hittade din blogg och tycker den var både inspirerande och vacker. tänker gärna fortsätta kika in. JAg tycker som flera andra att du ska skaffa ett enfärgat billigare garn och varva med. det känns bättre i plånboken och så känner man lyxen i det vackra vackra garnet ännu mer, tror jag. =)Lycka till! //Emelie

teresa sa...

Väldigt vackert. Fina nyanser o skiftningar. Jag hade nog betalat dyrt om jag trott att jag verkligen skulle komma att gilla sjalen. Det är härligt med riktig kvalitet o emellanåt kan man väl kosta på sig? I värsta fall har du ju ett underbart garn du kan repa upp till ngt annat?
Lycka till!

Sunna sa...

Ärligt talat tror jag du har svaret...

tilda sa...

Jag förstår din vånda! Men jag är säker på att förslaget att blanda med helfärgade delar av annat garn skulle bli bra. Då framträder dom vackra solfjädrarna i det dyrare garnet bättre. Jag har också planerat att sticka en Panda-sjal. Har redan printat ut mönstret.H. Tilda

Susilull sa...

Tack för era kommentarer!

Visst är det som Myggan skriver;
jag kan ju inte låta bli att sticka vidare!

Att blanda med ett annat garn låter bra, jag letar efter passande garner - kom gärna med förslag!

Återkommer med inlägg när jag kommit lite längre!