onsdag 16 mars 2011

Och hur går det med stickeriet?


Jodå, i helgen stickade jag färdigt de tråkiga Regia-sockorna till mej, som från början var tänkta till maken. Tyckte färgerna såg roliga ut när jag såg garnet. Men några roliga sockar blev det knappast. Strävt, tunt och tråkigt var garnet att sticka med. Och dom var inte mysiga att ha på sig heller. Det får bli ett par slit-o släng-tunn-raggisar. Jag håller med Bohusstickan som också skrev om Regias garn. Något har hänt. Jag har stickat med det tidigare och då var det mycket tjockare och mjukare. Tur att jag stickar makens nya sockor i mysiga Sterk-garnet.


Sen satte jag igång med en Revontuli-sjal i garnet Sea-wool från Fleece Artist. Ljuvligt mjukt och en härligt djupröd färg. Meleringen är kanske inte den ultimata för just Revontuli-sjalen, men det är inte det jag är ute efter med den här sjalen. Jag har lite andra idéer. Jag stickar den för ”flikarnas” skull. Den skall inte bli så stor heller, utan mer som en sno-runt-halsen-sjal. Kul med lite sjalstickning, det var länge sen. Fast just detta mönstret är kanske inte så väldigt upphetsande, kan nog snarare tendera att bli väldigt långtråkigt…


För att hålla maken lugn stickar jag några varv på hans tå-upp sockar emellanåt. Börjar närma mej hälarna. Och medan jag stickar dessa ganska tankebefriande stickningar så arbetar hjärnan med kommande projekt.  Det är så roligt att kunna sticka igen, men jag är noga med hur jag sitter och stickar inte för långa stunder åt gången. Och än så länge håller jag mej borta från mönster som jag måste koncentrera mej på, för att inte glömma bort sej och börja hänga med nacken över mönsterläsning. Är sugen på en mindre, men ändå lite tjockare väst som går snabbt att sticka. Kanske något i den här stilen... jag stickar och drömmer vidare!

7 kommentarer:

Signe sa...

Sjalen ser jättefin ut! Gillar du garnet? Jag tycker mycket om Suriblue från Fleece Artist.

Signe sa...

Sjalen ser jättefin ut! Gillar du garnet? Jag tycker mycket om Suriblue från Fleece Artist.

Rosenvante sa...

Bra att du är förståndig och tänker dig för nu.
Den där västen såg mysig ut.

Mia stickar sa...

Har tittat mer än en gång på Revontuli, det är ett fint mönster!

The Willow Fairy sa...

Just denna röda i seawool stickade jag före jul - väldigt trevligt garn och härlig färg.

Madeleine sa...

Jättefin sjal! :D Spännande!

Sunna sa...

ahh så du kör en tråkstickning för att nästa ska bli så mycket roligare?