måndag 21 februari 2011

Vårkänslor och vinst!!

Är ledig idag. Känns väldigt lyxigt att inte gå till jobbet på en måndag. Men det var mindre roligt att åka till sjukgymnasten med onda axeln och få "sin dom" - inflammation och alla nerver runt axelfästet och upp mot nacken är starkt retade och klämda. Så nu måste jag tänka på min nack-hållning, har en tendens att sitta med "hök-nacke" över dator, stickning, läsning mm. Skall få bl a akupunktur imorgon och jag bör hålla mej borta från stickningen en vecka till att börja med! Och inga lyft med armarna uppåt. Hänga tvätt och annat får jag delegera och tandborstningen får jag försöka fixa med vänster hand, vet ni hur svårt det är?!

Tänk då så glad jag blev när jag slog på datorn när jag kom hem och såg att jag vunnit Tootitosh 1-årsjubileum!!

Har lånat Tinas bild. Vinsten: Crazy Zauberball, sticka och handgjorda markörer - WOW!
Jag som knappt orkat delta i en enda tävling på sistone. Och vinsten får jag förhoppningsvis redan imorgon. För då träffas vi hos Madam Kruz på strumpkursen. Tina är där och hjälper oss nybörjare med tå-upp-stickningen!
Jag tänker faktiskt vara olydig och åka dit imorgon. Hemläxan är redan gjord; Mina tå-upp-sockar är nu redo att få hälar. Får försöka sitta ordentligt och kanske mest lyssna.


Jag måste säga det igen, Sterk-garnet är underbart!

I helgen har jag fortsatt att rusta för våren, fastän termometern visat -14 grader på mornarna brrr... Men solen lyser och man kan faktiskt ana att den värmer lite, lite.

Så full av vårkänslor hade jag igår källartjänstgöring. Brukar innebära stortvätt eller storröjning inför ett lass till återvinningsstationen. Men inte denna gången. Medan maken spacklade väggarna i vår nygjorda "källarhall", frostade jag av vår stora frysbox (som skall bytas ut mot en mindre) samtidigt som jag väckte alla pelargoner till liv.

Det är ju skamligt så mycket mat man sparar i en frysbox, som sedan bara måste slängas. Jag vågar inte berätta hur gammal den äldsta påsen var som jag hittade! Alla gamla vinbär som jag tänkt göra något av, åkte istället ut på komposten, kanske tinar dom i solen och blir lite fågelmat. Om nu fåglar gillar gamla vinbär...

Och en fikapaus blev det faktiskt ute i solen. Stående mot vår vägg i lä, kunde vi ana värmen i vårsolens strålar. Härligt! Och jag riktigt såg hur glada alla pelargoner blev när dom var "färdigfriserade", fått lite ny jord, massor av näring och vatten och en solig fönsterkarm att stå och gotta sig på. En liten rackare hade tyvärr dött, det var lilla taniga Melosilver med de vackra bladen, som jag köpte på rea hos Orust blommor. Men, men, en död pelargon kan ju alltid ersättas med en ny ;-)


12 kommentarer:

Rosenvante sa...

Grattis till vinsten.
Försök nu lyda de råd du fått så du blir bra fortare. För värk är inte kul att gå med.
Oj, är det redan dags att plocka fram blommorna. Får väl ta ett snack med blommästaren till helgen då. Tror det gått bra i garaget med Stempen som blommästare. Själv är jag alldeles för lat att komma ihåg att gå ut o vattna och hålla lite värme.

Medea sa...

Grattis till den fina vinsten! Ta hand om dig nu så att du inte får värre ont.

Fiff sa...

Grattis! O vilka underbart snygga sockar det blir!

Marianne sa...

Grattis till den fina vinsten, efter den tråkiga domen så var du värd den :) Ta det lugnt så du du snart blir frisk.

Anna sa...

grattis till vinsten, kanske blir det ett par tå upp? håller med dig att det känns som vår, jag har fikat ute i en go sol men insett att jag måste ta hand om mina pelargoner i källaren. vill sy sommarklänningar, vill gå barbent och drömmer om salta bad, vilket lär dröja ett tag till.

Mia stickar sa...

Grattis till vinsten! Det känns i min rygg nu att det är länge sedan jag fick akupunktur nu. Sist dottern var hem så var jag förkyld så hon kunde inte sätta nålar, det brukar verkligen hjälpa!

Boel sa...

Härligt med vårkänslor! Hoppas att du snart kan sticka igen och att det onda försvinner. Var rädd om dig!

Sunna sa...

stackare men du, kan inte lösningen vara att ligga på rygg och sticka?? vad gör man inte för några maskor

Tina sa...

Åh, så tråkigt med inflammation. Hoppas att det går över fort.
Om du mejlar mig din adress, så skickar jag din vinst till dej.

Iwona sa...

Grattis till vinsten!
Ta hand om dig själv och ansträng inte axeln. Fina sockor stickar du och pelargoner... - jag älskar pelargoner - måste titta lite till mina, hämta nytt jord... Tack för påminnelse.
Ha det skönt!

Fijaffa sa...

Det är INTE lätt att borsta tänderna med vänster hand (om man är högerhänt). Jag prövade det när jag hade problem med musarm... svårt!

Anelias hantverk sa...

Grattis till den fins vinsten!
Var rädd om dig nu så du blir fortare frisk!
Ha det bra!