fredag 22 oktober 2010

Får jag presentera Annis-Maja!

Oj, vart tog tiden vägen?! Kom ju hem från Skottland alldeles nyss, hur kan det redan ha gått över en vecka sen mitt senaste inlägg?? Huu… och snart är det jul! Stanna tiden!! Jag vill hinna njuta av hösten, jag gillar ju den!

Kom på att jag har ju inte skrivit om min Annis-Maja! Den var ju klar innan jag åkte till Skottland, ja den var t o m med till Skottland, men hamnade tyvärr inte på bild där, det var ju lite synd. Med bara jag själv som fotograf hemma och ruskväder ute blir det tyvärr lite tråkiga innebilder på min egenkomponerade sjal.


Utgångspunkten är Annis-sjalen, men jag har inte gjort likadana förkortade varv. Ville ha färgränderna lite längre och längs hela sjalen. Gjorde längre ”förkortade varv” och fördelade dem med två eller tre långa vanliga varv emellan. För att få en "rund form" iställer för trekantig gjorde jag ytterligare två intagningar.


Hoppade över lite nuppar i spetsdelen, men avslutade istället med en nupp-rad och maskade av med en virkad avmaskning för att få en styv kant som inte krullar sig.
Tanken var att jag skulle skriva ner mönstret, men från tanke till papper har jag inte kommit än…


Som jag skrev i ett tidigare inlägg, döpte jag den till Annis-Maja för att;
Maja från uttrycken, ”slarvmaja”, ”busmaja” mfl. För så känns sjalen lite grann. Lite busigt bångstyrig pga av mitt slarv (med mönsterläsning) men i en positiv mening, en Annis med glimten i ögat, hänger ni med…:-)?! Sen låter det lite estländskt också, och därifrån kommer ju garnet!

Garnet är ett effektfärgat ullgarn köpt i Tallin.
Stickade på stickor nr 4, tror jag….
Och 75 gr använde jag.

Jag blir glad så fort jag ser den, "den påminner om de samiska färgerna" sa maken, och det har han alldeles rätt i. Men det är tyvärr ingen ”gosse-sjal”. Den är väldigt stickig och eftersom jag inte tål det så får den ligga vackert utanpå mina grå ullkappa när vädret tillåter.Jag har nästan inte stickat en maska sen innan Skottlandsresan. Plötsligt kändes inte någon av mina stickningar roliga. Istället har jag frenetiskt surfat runt på mönster och garnjakt, känns fenomenet igen? Till slut beställde jag garn för att sticka en Shalom cardigan. Provstickade mönstret för ett tag sen och tyckte det var jätteroligt, men hade inte garn som passade till en hel kofta. Igår fick jag Dhl-mail att paketet var på väg, hoppas det kommer idag! Nu börjar jag bli sticksugen!!

15 kommentarer:

stiko maria sa...

Enormt vacker sjal! Den blev väldigt fin med dina ändringar.
Jag känner igen det där med perioder då man inte stickar en maska utan bara letar efter den ultimata stickningen och garnet.
Men det är ju en del av hantverket som är minst lika kul och givande. Planeringsstadiet. Det är så himla kul att kolla runt på bloggar och se vad alla hittar på!

HandMade sa...

Vad fin den blev!! Fantastiska färger! âr det lite grövre garn? Jag gjorde min i Malabrigo Lace. Inte så bra! Den var bra när den blockades men nu är den bara en lång korv. Jag tror att den kräver något grövre.

Tina sa...

Jätte fin Annis i härliga "glad" färger!
Jag har också stickat Shalom, min var snabbstickad i ett ganska tjockt garn.

Cecilia sa...

Härlig sjal och fantastisk form! En riktig pärla!

Fijaffa sa...

Superfin! Vilka färger!

Rosenvante sa...

Helt underbar, synd att den inte var gosig.
Tittade på dina bilder från Skottland, hade missat det totalt. Verkligen jättevackert där.
Hoppas du fick ditt paket så du kan starta.

Anonym sa...

Åh,vilken härlig sjal och kul med en annorlunda form!

Om du någon gång längre fram skriver ned ett mönster är jag väldigt sugen att göra en sjal i samma form. :-)

h / emli

MADE BY K sa...

Alltid roligt med egendesignat!!! Även jag har gjort en egen version på annis :))

Malin sa...

Vilken otroligt fin sjal du har stickat! Garnet är helt underbart. Man blir verkligen glad när man ser den.

Pärlmudden sa...

UNDERBAR!!!!
Hoppas att du skriver ner hur du gjorde, för det där måste väl bli en favorit?
Ha en underbar helg!
Kram kram

Anelias hantverk sa...

Vilken fantastiskt vacker sjal i underbara färger!
Ha en skön helg!

Mia stickar sa...

Så fin den blev, en riktig gladsjal! Började på shalom cardigan men tyckte inte om färgen jag valt s¨å jag froggade upp men den är fin!

Torprosen sa...

Oj, vad glad man blir av din underbara sjal...vilka färger...Ha en go dag! Torprosen

Sunna sa...

vilken vitaminkick du bara måste skriva ner den för modellen ser kanon ut

Eva S sa...

Ja, den blev jättefin!