lördag 25 september 2010

Syfestivalen

Det har varit några intensiva veckor nu. Och i torsdags jobbade jag länge för att bli färdig med ett par saker. Det kändes riktigt bra och skönt när jag gick hem, för
på fredag var jag ledig. Sov tills jag vaknade och stressade inte på morgonen. När jag kände mej färdig åkte jag iväg till Syfestivalen i Borås. Var framme vid 11, precis som jag hade planerat. Träffade trevliga Pärlmudden, så kul att ses i verkligheten, eller IRL som det heter i bloggvärlden. Hade varit kul att träffa Eva i Halmstad också, men hon kände sej inte bra och kunde tyvärr inte komma.


Kalinka lingarner i Karin Öbergs monter

Mängder med garner fr Ullcentrum Öland
 Nu var det andra året jag var där så det kändes inte lika inspirerande som förra året. Lite nya utställare var dock med. Pratade med Monika som var ny utställare i år ihop med Carina och deras fina butik Madam Kruz. Jag hade anmält mej till deras kurs i sticka tå-upp-sockar men hamnade tyvärr på reservlistan. Kursen blev full på två timmar efter att mailet med inbjudan gick ut. Dom var själva smått chockade. Men blir denna kurs bra så kör dom förmodligen en omgång till, hoppas det passar mej så jag kan gå då!

Vi kollade lite när Tant Kofta förklarade hur man stickar dom söta "hit-och dit mössorna". Tänk, så hade jag ju stickat för länge sen ;-) Först ett "pannband" och sen en mössa på det, ett väldigt smidigt sätt att sticka mössa på. Här kan ni kika på min "hit- och dit-mössa".

Lite garnköp blev det ju, även om lagret inte behövdes fyllas på direkt, men jag förvånade mej själv lite med att faktiskt köpa garn som jag visste direkt vad jag skulle ha det till. Annars faller jag lätt för garner bara för att dom är vackra och tilltalar mej i färger, sen vet jag inte riktigt vad jag skall ha dom till.



Köpte två reahärvor Pur fr Shoppelwolle hos Nysta. Jag har haft en idé ett tag med ett projekt stickat på väldigt stora stickor. Nu skall jag testa det på detta garn.


Sen blev det en supermjuk babymerinoull fr Ullomera. Djuplila färg, som ser blå ut på fotot. Detta skall jag ihop med ett Fametrend-garn sticka Johanne Ländins Love & Peace-vantar av till dottern.
Köpte också några svarta Bris-nystan som Atelje Margareta sålde för 15 kr/st, bra basgarn som kan bli basker el likn. Köpte ett gäng rosamelerade till kära mor också.

Slutligen föll jag för en lyxfrestelse hos GarnGalleriet, en härlig underbart mjuk rödmelerad härva från Fleece Artist, Sea Wool! Kan nog inte bli något annat än en sjal av detta garn. Utöver garn blev det också lite pärlor.

Vid halvtvå-tiden kände jag mej ganska nöjd, sa hejdå till Pärlmudden och påbörjade resan hemåt. Skönt att komma igenom Göteborg innan köerna började. Lämpligt efter Tingstadstunneln kommer Ikea Bäckebol, så jag stannade till och åt en god, billig middag och passade på att köpa ett par saker som jag gått och tänkt på sen sist jag var där. Sen plockade jag upp maken på hans jobb, uträttade lite ärenden och sen var det lagom att åka och gratta brorsan som bjöd på ett litet fredagskalas.

Efter en lång rolig dag med härligt "flyt", kunde jag till slut sjunka ner i soffan lagom till Skavlan. Efter hans show tog det inte så lång tid innan jag slumrade skönt i soffhörnet.

Idag regnar det ute och det passar mej utmärkt. Maken varvar dataspel med uppsättning av tavlor och hyllor från Ikea och jag försöker komma ikapp med lite tvätt och annat här hemma i lugnt tempo, varvat med lite bloggning och stickning!

13 kommentarer:

Irene sa...

Sikken et garn-Paradis! Så meget lækkert garn:-)

Rosenvante sa...

Tack, nu fick jag också en bit av festivalen. Det är väldigt långt till Borås härifrån.
Härligt att du fick med dig lite gott hem också, både mjukt o hårt.

Fiff sa...

Härliga bilder! Kolla gärna mitt senaste inlägg, jag har precis virkat en sjal i kalinka!

Mia stickar sa...

Du verkar ha haft en härlig dag!

Sunna sa...

Tycker det låter som riktigt trevliga dagar

Call design sa...

Idag var jag på syfestivalen!
Och hade lika kul som du!

Det är roligt att gå på mässan!

Och vilka fina inköp du gjorde, mums!

Många goa hälsningar

Eva i Halmstad sa...

Hej
Så skoj att läsa hur det var och vad du handlade, det hade varit skoj att vara med där, men kroppen ville inte och i efterhand så gjorde jag helt rätt.

Men nästa år kan vi väl ta en fika ihop
=)

Sticka lugnt
Eva

Pärlmudden sa...

Vilka härliga inköp du gjorde!
Jag ska försöka få tummen ur och blogga mina inköp också. Åkte till Borås i förhoppningen att hitta DE DÄR knapparna, alltså några som bara ropar kom och köp mig... men det var knäpptyst :(
Jag visst ja, Annis måste ju bloggas också. Tog den på mig nyblockad och sen glömdes det bort. Tack för påminnelsen.
Kram

Astrid sa...

Tack! Det är roligt med flerfärgsstickning.
Snart är det syfestival i Stockholm också. Man blir onekligen inspirerad av att läsa om Borås.
Jag känner igen det där om att inte
sticka efter mönstret. Precis så är det...

Marie sa...

En perfekt dag låter det som :)

The Willow Fairy sa...

Kul att se dina foton från symässan. Det enda vi hade fotat båda två var fleece artist garnet...

Assi sa...

Ååå, vad trevligt du verkar ha haft det. Jag längtar tills det blir Syfestival i Älvsjö Då ska jag dit!
Assi

Myggan sa...

Visst fanns det mycket fint på mässan? Det är svårt att inte handla något. =) Fast jag lyckades begränsa mig till en endaste kasse.
/Anna