torsdag 15 april 2010

Allt på en gång!

Målmedvetet, fokuserat, koncentrerat, typiskt Stenbocken. Så vill jag gärna ha mina stickningar också. Och helst en sak i taget. Men jag har känt mej väldigt okoncentrerad och ofokuserad på sistone. Och saknat motivation till att komma igång med saker. Men så i helgen kom jag äntligen loss - med allt på en gång.


Har provstickat en massa olika enkla spetsvarianter för en långsmal sjal/scarf för att få till nått liknande den jag såg i butiken Rabalder. Skulle egentligen haft ett tunnare garn, det blir lite "klumpigt" men jag var så inne på att hitta den rätta bubbelgumsrosa färgen så därför blev det detta.

Problemet är att jag får den inte tillräckligt långsmal om ni förstår vad jag menar. Men nu har jag börjat på en variant som jag stickar "på längsen" och det tror jag blir bra. Tänker mej en virkad kant av något slag runt om sen. Jo, den här får det nog bli!


Har också börjat på en vintrig Citron mitt bland alla vårgarner och vårfärger. Har länge velat använda Drops Delight-garnet som jag vann hos Myggans surr, och här kom det till sin rätt.


Men oj vilken tråkig stickning nu när varven börjar bli långa. Gillar inte riktigt garnkvalitén heller, men färgskiftningarna är härliga. Hoppas bara garnet räcker så sjalen inte blir löjligt liten. Men det går ju faktiskrt att köpa ett nystan till...

En annan vårstickning som jag skall försöka göra klar också, är Ribbon Lace-scarfen i lingarnet Linnea fr Ullcentrum. Började ju på den för att ha en flyg & semesterstickning i Thailand. Men jag stickade inte så många varv som ni ser. Men det är ett roligt mönster och jag gillar garnet och färgen.


Och som extra grädde på moset kom det japanska ullgarnet Gurame Lily från Muchis häromdagen. Intressant kvalité, känns inte som ull. Det skall vara "klifritt", passar mej som är lite överkänslig mot kli. Alltså vill jag ju genast börja provsticka lite näverstickning med garnet. Men jag skall försöka tåla mig lite... tror jag...


Det vore ju bra om något projekt blev till en färdig skapelse, helst innan sommaren!!

12 kommentarer:

Mia stickar sa...

Ja detta problem att få dem tillräckligt breda dessa sjalar. Jag trodde jag löst problemet med min senaste sjal men inte, den är bara att riva upp1 jag får nog prova en variant liknande din. Hoppas du lyckas med den!

Rosenvante sa...

Men så sommrigt det kändes med det rosa. Hoppas du blir klar med den i tid.
Har hört fler som inte är nöjda med Drops Delight men även de som gillade det. Så man vet inte riktigt om man ska prova eller inte.
Ribbon Lace har du valt en väldigt fin mjuk grön färg till.
Ja, du har verkligen mycket på gång nu. Men det är mycket fina sjalar du gör. Ska bli kul o se färdigt resultat.

Iwona sa...

Den rosa och den gröna färgen är jätte fina! Man tänker direkt på våren! Så härligt

Majstess sa...

Vilka fina saker du har på gång!! Härliga färger!! Den där rosa ser riktigt intressant ut. Väntar med spänning på resultatet!!

by Caloweena sa...

Oj vad många roliga projekt du har på gång!! Väntar med spänning på resultatet av den rosa sjalen! Har på känn att den kommer bli riktigt fin!

Myggan sa...

Bubbelgummet ser mumsigt ut.
Jag har nog något nystan kvar om du vill ha samma färgbad till citronen.
/Anna

Medea sa...

Vilka härliga stickningar du kommit igång med. Den bubbelgumsrosa sjalen blir nog mumsig. Jag har också kollat Rabalders sjalar som är väldigt fina.

Anette sa...

Vilka underbara färger! Precis mina favoriter. Att dom dessutom är fotade i solen på ett grått trä var verkligen pricken över i.

Malin sa...

Tack för kommentaren på min blogg! Roligt att du hittade den, för nu hittade ju jag din också. Vilken underbar färg du hittat till din "bubbelgumssjal". Mönstret är också jättefint! Är det svårt att göra? Skulle också vilja ha en sjal i bomull, alla mina sjalar är i ull och det är lite för varmt nu. Formen "långsmal" låter också helt rätt tycker jag.

Eva S sa...

Hoppas dun kommit på hur du ska få till din sjal. Härlig färg på det rosa garnet

Mina dagar sa...

VARFÖR stickar och virkar jag inte mera??? Det är ju så kul!

Jag blir så avis när jag ser dina mästerverk!!! Herreguuud vad du är duktig!!
Scarfen har sååå härlig färg!!

Hoppas du har haft en mysig helg!
Kram Eva

Anna sa...

wow här sprudlar det av sjalstickninga, härligt. Ja den rosa har jag stickat och är supernöjd med den... hoppas det samma för dig!